De bästa nya svenska villorna

Boken Svenska villor är här. Välkommen på bokrelease med seminarium 5/2 på Sthlm Furniture Fair. Med Petra Gipp, Jonas Elding och Tidskriften Arkitektur.

Är den privata villan en plats där man kan laborera med nya idéer och våga experimentera? Välkommen på bokrelease med seminarium. Arkitektkontoren Elding Oscarson och Petra Gipp arkitektur diskuterar det senaste inom villaarkitekturerna med Dan Hallemar och Julia Svensson från tidskriften Arkitektur. 

När? Torsdag 5/2 kl 16–16.45 

Var? Sthlm Furniture Fair, Stockholm Design Talks scen, C18:33, längst ned i C-hallen. 

Hur? Extra bra pris. Här kan du köpa boken Svenska villor till mässpriset 200 kr..


Om boken Svenska Villor.
Allt oftare hittas den bästa samtida svenska arkitekturen bland våra nya villor och fritidshus. En strävan efter ett mer personligt uttryck utmärker de senaste årens produktion och valet av arkitekt har blivit allt mer avgörande. Mångfalden har ökat och innovationerna är fler än på mycket länge.
I boken Svenska villor presenteras 24 av de mest intressanta villor och fritidshus som byggts i Sverige mellan 2010 och 2014. Med foton, ritningar och arkitekternas egna beskrivningar får vi en unik inblick i husen och tankarna bakom deras tillkomst. Från mindre projekt som fritidshusen Mattsarve på Gotland och Morran på Brännö till stora exklusiva projekt som Villa Palmgren i Stockholm, Creek House i södra Sverige och Villa W i Kullavik.
Redaktör: Tomas Lauri.

Här kan du beställa boken. 

Bilder från två av de projekt boken presenterar: Creek House av Tham Videgård och Summer house av General Architecture.