Glöm inte Gaza

 
Foto: Henrik Pelling

Stora delar av Gaza ligger fortfarande i ruiner. Israels krig mot befolkningen i Gaza i somras lämnade inte bara 2 000 människor dödade, utan hundratusentals skadade och traumatiserade. Framför allt barn. Under vintern har det varit kallt och översvämningar. Situationen är väldigt svår i dag.

Omvärlden har vid stora givarkonferenser lovat pengar till återuppbyggnad, men låter den israeliska ockupationen och blockaden fortsätta. Det finns en stor kraft och vilja bland folket i Gaza att resa sig från det här, bygga upp allt som är förstört och arbeta med barnens psykiska ohälsa. Men de behöver omvärldens stöd, både politiskt och ekonomiskt. Palestinierna har dock sett väldigt få av omvärldens löften förverkligas.

PGS samarbetspartners Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP) och Palestinian Medical Relief Society (PMRS) arbetar med att ge stöd till barn som fått fysiska och psykiska trauman. PGS har genom Palestinainsamlingen kunnat bidra till det arbetet med 575 000 kronor sedan i somras. Pengar som samlats in av aktivister under och efter kriget. Varje krona gör skillnad och behoven är oändliga.

Gaza behöver vår solidaritet. Ge ett bidrag till Palestinainsamlingen 90 11 57 – 8

Befria Palestina! Bojkotta Israel!

läs mer