Tidningen Kulturen uppmärksammar vårt textilnummer!

omslag144Tidningen Kulturen har recenserat vårt temanummer om textil, ”Trådburet”, från december 2014. Du hittar recensionen här.

Recensenten Fredrik Månsson skriver:

Kan det vara så att materialet är på väg tillbaka in i de fina konstsalongerna? Att den så kallade meningen i verken förskjuts ifrån det intellektuella, analytiska, till den rena upplevelsen av konstnärens närvaro i processen? I verkets materia får besökarna möjligheten att spegla sig själva, sin mänsklighet och sin fysiska närvaro.

Det finns många delar av konstlivet som är aktuella och levande, Konstperspektiv ger oss också en längre artikel om Finlands samtidskonst och om Berlins gallerier, men det är viktigt att vi inte glömmer bort det som sker i kulturella periferin.
Det är därför temat Trådburet som lyser klarast, sticker ut och gör det här numret av konstperspektiv extra intressant.