Hiphop och haggor – Klubb 10TAL den 10 september!

På höstens första Klubb 10TAL torsdagen den 10 september fortsätter 10TAL sin spännande undersökning av språket i musikkonsten – nu med fokus på hiphop! Som vanligt bjuder vi på en blandning av djuplodande samtal, läsningar och musik, denna gång med Arazo Arif, Ametist Azordegan, Aase Berg, Silvana Imam och Erik Lundin, m fl. Dessutom blir det bar, mingel och releasefest för 10TALs senaste nummer Lyriken i musiken. Programmet börjar kl 19. Insläpp från 18.30.

Musiken besitter en kraft stark nog för att skapa sammanhållning och motstånd. Den har en tendens att stanna kvar och fortsätta ljuda i oss långt efter att tonerna tystnat. I ett samtal med utgångspunkt i hiphopens starka texter och samhällskritik möter musikjournalisten Ametist Azordegan de två framstående svenska rapparna Silvana Imam och Erik Lundin, för att prata om deras förhållande till språk och musikskapande. Erik Lundins nyligen släppta debut EP Suedi hyllas av bland andra Jan Gradvall, som kallar den en sensationell debut, och menar att Erik Lundin oavkortat borde tilldelas en grammis för bästa svenska textförfattare 2015.

Aase Berg släpper in oss i sin första roman och framför utdrag ur den ursinnigt omskakande feministiska Kvinnofällan som just blivit färdig och utkommer hösten 2016. Några kapitel finns redan att läsa under titeln Haggan har ordet i 10TALs nya nummer. Vi får också höra dikter ur den nyutkomna kritikerrosade diktsamlingen Hackers, som en gång för alla gör upp med den patriarkala ordningen genom att spränga litteraturens gränser. ”En dryg hundrasidig vibrerande, frenetisk varning om absolut fara.” (Therese Eriksson, SvD)

10TALs debutant för kvällen är Arazo Arif, poet, journalist och redaktör för kulturplattformen Kultwatch. Hon presenteras med fyra uppslag dikter och kortintervju i 10TALs Debutantavdelning i nya numret.

Konstnärlig ledare är 10TALs Madeleine Grive.

Varmt välkomna till Teater Brunnsgatan Fyra den 10 september!


Klubb 10TAL Hiphop och haggor
Datum och tid: 10 september, vi öppnar 18.30
Plats: Brunnsgatan 4, T-bana Östermalmstorg
Entré: 100 kr / 60 kr

Tacka ja till evenemanget på Facebook!

 

Klubb 10TAL arrangeras i samarbete med ABF Stockholm.

10TAL Evenemang stöds av Statens kulturråd, Stockholms stad och Stockholms läns landsting.

Inlägget Hiphop och haggor – Klubb 10TAL den 10 september! dök först upp på 10TAL.