Konstperspektiv söker nu chefsredaktör

Konstperspektiv är tidningen för Sveriges konstföreningar. Nu söker vi en chefredaktör som vill vara med och förnya tidningen, dess form och innehåll.

Tidningens uppgift är att spegla och informera om trender inom samtidskonsten. Journalistiken skall präglas av en pedagogisk och lustfylld ansats. Den ska vara tillgänglig utan att djupet förloras. En bred konstintresserad läsekrets ska kunna läsa tidskriften med god behållning.

Konstperspektiv är en stiftelse som leds av en styrelse, tillsatt av riksförbundet Sveriges Konstföreningar.

‪‪Vi söker dig som

Har tidigare erfarenhet av tidskriftsproduktion och är en driven skribent. Du är van att arbeta i Indesign och har goda kunskaper i redigering. Du har omfattande kunskap om kultur och konst.

Som bollplank får du ett kvalificerat redaktionsråd. Vi tror att du har en omfattande vana vid sociala medier och klarar av att stärka kopplingen mellan den tryckta tidningen, hemsida och sociala medier.

Dina ansvarsområden är bl. a:

  • Chefredaktör och de uppgifter som av sedvänja tillhör den befattningen
  • Produktion av 4 nr per år, upplaga ca 6000
  • Budgetansvar
  • Sammankallande för redaktionsrådet
  • Föredragande i stiftelsens styrelse
  • Stärka vår närvaro i sociala medier.

Tjänsten är på deltid 40-50 % beroende på innehållet i överenskommelsen, A-skatt eller F-skatt, med tillträde under hösten 2015.  Tjänsten tillsätts på 3 år med möjlighet till förlängning 2 år.

Din ansökan

‪Mejla din ansökan med ett personligt brev, CV och ange dina löneanspråk så snart som möjligt till info@konstperspektiv.se eller Sveriges Konstföreningar, Tegnérgatan 60 A, 216 12 Limhamn, dock ‪senast den 1 oktober. ‪Märk ansökan med ”chefredaktör”.

Frågor om tjänsten besvaras av Kalli Klement tel. 070-339 86 16 eller styrelsens ordf. Leif Bolin tel. 070-680 52 40.

Välkommen med din ansökan!

Ladda ner ansökan som PDF.