Presentation & release av Paletten #300

Presentation & release av Paletten #300 i samband med seminariet Anthro-Obscene

Lördag 19 sep
kl. 13.00
Plats: Teater Reflex, Kärrtorps plan 14, Stockholm

Paletten deltar på seminariet Anthro-Obscene och släpper nya numret #300

Paletten presenterar i anslutning till programpunkten:
13:00-14:30 Every Revolution Needs A Square (In English) What does the poltical mean? What is a political movement. A discussion between Erik Swyngedouw, Maria Kaika and Henrik Ernstson.

1830 tar Paletten ett glas på TERMINUS, om ni inte har möjlighet att komma till seminariet.
http://www.terminus.se/restaurants-en.html

Länk till seminariets event:
https://www.facebook.com/events/696645707134031/
http://www.anthro-obscene.situatedecologies.net/

Om seminariet:
”Anthro-Obscene” är rubriken för ett tredagarsseminarium på Teater Reflex i Kärrtorp torsdag 17/9 – lördag 19/9. Seminariet är ett samarbete med KTH och är öppet för alla intresserade.
Det är ett akademiskt seminarium om politiska perspektiv på den globala urbana ekologiska krisen och ett öppet samtal om och med demokratiska praktiker och politiska rörelser.
Engagerade forskare från Europa, USA, Afrika och Asien kommer presentera sina idéer och vill möta röster bland gräsrotsaktivister i Stockholms förorter och innerstad. Varje stad och varje förort bär på sina speciella erfarenheter av gemensam odling, musikskapande, grafitti, proteströrelser och politisk kamp kring boende och byggande, natur och kultur och så vidare.
Kärrtorp blir en plats för mötet mellan forskning och aktivism, där stadens och förortens framtid står i fokus. De framtida hoten är gemensamma: klimatförändringar, energikris, kemikaliesamhället, och våra demokratiers kris. Vad för nya former av kollektiv organisering finns för att åter ställa jämlikhet i centrum för samhällets och städers uttveckling? Hur förändras denna fråga om man befinner sig i Tensta, Ferguson, Bangalore, Lagos eller Kapstaden?
Medverkar gör Edgar Pieterse, Jodi Dean, Roger Keil, Andy Merrifield, Maria Kaika, Jason Moore, Malini Ranganathan, Nik Heynen, Marco Armiero, Garth Myers, Richard Walker, Erik Swyngedouw och Henrik Ernstson – femton forskare inom kulturgeografi, sociologi, urban planering, arkitektur och statsvetenskap med erfarenhet från Sydafrika, England, Sverige, Kanada, USA, Indien, Italien, Grekland och Belgien möts i Kärrtorp för att diskutera utkast till kapitel som ska bli en antologi på temat. Var och en håller en föreläsning kring sitt utkast med efterföljande diskussion under torsdagen och fredagen mellan kl 10 och 16. På torsdag kväll kl 18-21 blir alla dörrar öppna för debatt och diskussion.
Under lördagen blir det öppet forum med bl. a Linje 17. På Lördag kväll blir det fest för alla, Ellen Pontara och Eric Steen bjuder på flamenco och bandet Hustle med Josette Buchell-Mingo spelar.

Mer info finns på seminariets websida: http://www.anthro-obscene.situatedecologies.net/

Fri entré men gör anmälan till både seminarier och fest här: https://docs.google.com/forms/d/1i9EmetWoEghbk3fQRS41KkJldP16S79t1DSOuwjFkkw/viewform