Nya numret av Arkitektur ute!

Om den nya scenen – KTH:s arkitekturskola och tendenser i Ung Svensk Arkitektur.

I nummer 7/2015 presenteras den unga arkitekturen.
Studenterna har nyss flyttat in i KTHs nya arkitekturskola, signerad Tham & Videgård. Vi granskar det Kasper Salin-prisnominerade projektet i detalj: fasad i corten, ett organiskt format trapphus, rå betong och obehandlat trä.
Annica Kvint har undersökt: Vilka nya krav ställs på en arkitekturskola i en tid av teknologisk och miljömässig förändring?

Och vad händer efter arkitektutbildningen? Vilka tendenser finns i den unga svenska arkitekturen? Vi presenterar de tre nominerade projekten till tidskriften Arkitekturs pris Ung Svensk Arkitektur, som delas ut på Arkitekturgalan i november.
På temat ung arkitektur tar vi oss också österut. Till nätverket Den nya staden, som bildats av arkitekten Hilla Rudanko och tio andra mindre kontor i Finland, samt till två banbrytande japanska arkitekter, vars arkitektur angriper dagens gränsöverskridande ideal mellan land och stad, natur och urbanitet.