Spice upp your life?

Debutsingeln ”Wannabe” från 1993 var gruppen Spice Girls stora genombrott. Efter två år valde Geri Halliwell att hoppa av och bandet gick så småningom skilda vägar. Bang har tittat närmare på kultgruppen och hittat ett kusligt samband mellan titlarna på deras hitlåtar och hur det sedan gick för medlemmarna.

Melanie B
Move Over” (1997)

Skärmavbild 2015-12-07 kl. 14.00.02Den högintensiva Scary – namngiven så på grund av hennes galna leopardkreationer, zig-a-zig-aah-attityd och gälla arbetarklass-accent (väldigt skrämmande) – plockade snabbt ut tungpiercingen och koncentrerade sig på ungefär allt utom musik när bandet splittrades. Främst sofistikerade programledarjobb i tv men karriären har tack och lov även fört henne till lite vildare platser – som då hon hyllade fittan på scen när Vaginamonologerna sattes upp i London.

 

Emma Bunton
Spice Up Your Life” (1997)

Skärmavbild 2015-12-07 kl. 13.59.12Förmodligen den medlem som – ofrivilligt eller (ännu deppigare) högst medvetet – haft allra svårast att bryta sig loss från sin Spice Girls-karaktär som förföljt henne genom livet. Hon må ha fått sitt förminskande smeknamn för att hon var yngst i gruppen, men idag har hon femton år av solokarriär i bagaget och får ändå tampas med artikelvinklar som ”How I’ve kept my Spice Girl baby face when I’m nearly 40”.

Geri Halliwell
Right Back At Ya” (2000)

Låten blev en självuppfyllande profetia för den tuffa gruppledaren Ginger med högst platåskor som hoppade av redan 1998 efter tjafs i gruppen. Trots medias ohälsosamma förkärlek till ”tjejbråk” har Geri trots allt erkänt att revansch var en drivkraft när hon gick solo. Karriären har sedan dess kantats av boksläpp och topplisteplaceringar, även om hennes största hit, covern “It’s Raining Men” kanske inte går till historien som ett av de starkare ögonblicken.

Melanie C    
Oxygen” (2002)

Skärmavbild 2015-12-07 kl. 14.02.03Trots att det till dags dato fortfarande är oklart exakt vilka sporter Sporty egentligen sportade där på 90-talet, förkroppsligade hon gruppens hälsomedvetna livsstil genom sina höga kicksparkar och glansiga WCT-byxor (och senare även stora problem med ätstörningar). Musikkarriärsmässigt befinner hon sig idag på en kreddigare nivå än de andra och det högintensiva sportandet är numera välkänt: bland annat har hon genomfört London Triathlon ett flertal gånger.

Victoria Beckham (tidigare Adams)
Wasting My Time” (2000)

Den svala medlemmen som ingen ville lajva på mimtävlingarna i skolan (hur kul är utklädnaden den lilla svarta och page) försökte sig i början på en solokarriär med, tro det eller ej, ett hiphop-album. Idag driver Posh sitt framgångsrika klädmärke, sin framgångsrika roll som Mrs David Beckham och sin framgångsrika exponering i brittisk skvallerpress. Följaktligen är hon också den som inte kommer delta i gruppens återförening nästa år – hon har helt enkelt inte tid.