Nina Solomin ny chefredaktör för Konstperspektiv

Nina Solomin heter tidskriften Konstperspektivs nya chefredaktör som tillträder vid årsskiftet. Vi ställde tre frågor till henne:

Grattis! Hur känns det?

– Fantastiskt roligt. Jag kan inte tänka mig ett finare uppdrag än att göra ett kulturmagasin som ska vara till för alla som är intresserade av konst. Folkbildning är ett fint gammalt begrepp. Jag har alltid brunnit för att göra journalistik som berättar initierat och djuplodande om ett ämne – och samtidigt fångar läsaren genom att väcka lust och nyfikenhet.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har varit journalist i mer än 20 år. (Mer än halva mitt liv, slår det mig nu.) Började som kulturskribent i Svenska Dagbladet, och har även arbetat på bland annat Sveriges Television, Sveriges Radio P1 och Dagens Nyheter. Sedan några år är jag kulturredaktör på Tidningen Vi. Jag är författare till två reportageböcker – en om ultraortodoxa judar i New York (ok, amen) och en om båtflyktingar (Gränsen). Senaste året har jag varit anställd på Regeringskansliet, i utredningen om utsatta EU-medborgare som tigger i Sverige. Det har varit oavbrutet intressant.

Vad har du för planer för Konstperspektiv?

– Stora givetvis. Jag vill utveckla form och innehåll så tidningen blir ännu mer vacker, upplysande och rolig – med bibehållen substans. Jag är också nyfiken på vad läsarna tycker – vad gillar eller saknar ni i tidningen i dag? Skriv gärna några rader till red@konstperspektiv.nu