Linda M. Thompson [feb]

Förstora bilden
Foto Linda M. Thompson
Om bilden:

Under 6 år jobbade jag som fotograf på en regional dagstidning Missoulian i Missoula, Montana vilket ligger långt uppe i klippiga bergen. Året är 2010 och unga soldater från USA ska från flygplatsen i Missoula för en 400 dagars uppdrag i Afghanistan. Paret Francisco och April Morazan säger adjö med deras 2-årig son vid fötterna och tvillingarna i famnen som är bara nio veckor gamla.

Samtidigt skildrar bilderna en berättelse om det nutida Sverige som genomgår sin egen sökning efter identitet och kollektivt minne. Bilderna från projektet har ställts ut på bl.a. Hasselblad Centrum, CFF, Galleri Kontrast och 2015 nominerades de till TT:s Stora Fotopris. Serien kommer som bok under 2016.

Bild på Linda Maria ThompsonÅrets fotograf i Alba 2016

Linda Maria Thompson

En ny bild publiceras varje månad under året.
Jan In place of memory

Läs även:
Kort presentation
av Linda Maria Thompson
i Alba.nu.

Årets fotograf
2015 Hans Gedda
2014 Åsa Sjöström
2013 Pieter ten Hoopen
2012 Sanna Sjöswärd
2011 Jens Assur
2010 Tuija Lindström
2009 Lars Tunbjörk
2008 Elisabeth Ohlson Wallin
2007 Anders Petersen