SKRIV2016 – Sveriges största skrivkonferens

tidningssida

Längtar du efter en rejäl vitamininjektion i ditt skrivande? Vill du träffa dina litterära idoler, få professionell textrespons eller kanske hitta din nya skrivarkompis? Missa inte Skriv2016 – en hel helg för dig med författarambitioner!

I höst arrangerar tidningen Skriva för allra första gången en större konferens öppen för alla som skriver. Det blir två dagar späckade av föreläsningar, workshops och möten med såväl etablerade som aspirerande författare och branschfolk – hela tiden med hantverket i fokus.

– Skrivande är en ensam sysselsättning och detta är en chans att verkligen få utbyta kunskap och erfarenheter, säger Ann Ljungberg, som är projektledare för Skriv2016.

– Förutom föreläsningar och ambitiösa workshops kommer det att finnas författarcoacher, förläggare och agenter på plats. Det finns chans till såväl textrespons som frågestunder med de medverkande, och mycket mer!

I skrivarkretsar är Ann Ljungberg långt ifrån ett obekant namn. Hon är en av landets främsta författarcoacher och har under många år arrangerat skrivkurser i såväl Sverige som utomlands. Under två år höll hon också i Författarkliniken, som är föregångaren till Skriv2016.

– Jag ville utöka konceptet och då kändes det väldigt naturligt att göra det tillsammans med Skriva. Tidningens medarbetare har både kunskap och ett stort kontaktnät. Dessutom är de den främsta kanalen i landet till alla som skriver och som borde få den här chansen.

Bakgrunden till Skriv2016, och Författarkliniken, var att hon såg en lucka att fylla, berättar Ann Ljungberg.

– Det fanns gott om stora sammanhang för läsare, men inget för oss som skriver. Det ville jag ändra på, för jag vet att det finns ett enormt sug efter det. Och gensvaret har varit fantastiskt.

Programmet börjar precis ta form och redan är namn som Jessica Schiefauer, Sara Lövestam och Martin Schibbye klara. Tanken är att det ska finnas något för alla, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Såväl skönlitteratur som fackboksskrivande kommer att finnas med bland programpunkterna, liksom skrivande för barn och ungdomar.

– Som deltagare kan du välja din egen mix av föreläsningar och workshops så att helgen blir skräddarsydd för just dig och dina behov. Och minst lika viktigt är förstås minglet i pauserna och festen som äger rum på lördagskvällen. Jag vet att många skrivargrupper har bildats på mina tidigare arrangemang, och jag hoppas att de ska bli ännu fler nu!

Redan nu kan du boka din biljett på www.skriv2016.se där också programmet uppdateras löpande. Boka din biljett innan 1 maj så får du 600 kronor rabatt.

skriv2016-small

Skriv2016 äger rum den 22-23 oktober i Stockholm. På www.skriv2016.se kan du läsa mer om konferensen, titta närmare på programmet och hålla koll på alla spännande uppdateringar!

Kategorier: Okategoriserade
Etiketter: