Grattis till Svend 100 år – och tre tävlingsvinnare av böcker och skivor

I dag fyller den danske fioljazznestorn Svend Asmussen 100 år – och nej, det firas inte bara något fånigt hundraårsjubileum sedan han föddes, som det brukar vara, utan han fyller jämnt i alldeles egen, hög och livskraftig person.

I senaste numret av Lira berättar vi den brokiga och långa livshistorien som tagit honom från swingjazz till romsk folkmusik, skojfriska revynummer till spännande fusion. Missa inte!

Vi passar samtidigt på att meddela att den tävling vi utlyste i samma nummer nu är avgjord – vinnarna av praktverket till bok, 100 år for fuld musik respektive cd-boxen The Incomparable Fiddler meddelas måndag morgon via e-post! Ni var många som var med att tävla den här gången, roligt!

(Bilden på reportageuppslaget ovan är alert fångad av Lasse Seger.)