Välkommen! Arkitekturdagen på Nordbygg 8 april

Välkommen! Arkitekturdagen på Nordbygg 8 april

Tidskriften Arkitektur arrangerar i samarbete med Schweiz Ambassad i Sverige Arkitekturdagen på Nordbygg. Tre spännande kontor från Schweiz kommer att presenteras. Dagen bjuder också på samtal om arkitekturen i samhällets tjänst och en jämförelse av arkitektur i Schweiz och Norden.

Arkitektur Förlag är på plats under hela mässan med tidningar och böcker, vår monter finns i hallen vid huvudentrén – går inte att missa!

Dagens program

09.00  Introduktion

Dan Hallemar från Tidskriften Arkitektur, Schweiz Ambassadör i Sverige, Christian Schoenenberger samt Claes Caldenby, professor i arkitekturhistoria introducerar dagen och de medverkande.

09.15 – 09.40  Helsinkizürich

Kontoret grundades 2009 och arbetar med internationella projekt inom arkitektur och planering. Med kontor i både Helsingfors och Zurich rör sig verksamheten ständigt mellan det nordiska och det schweiziska.

Läs mer här: helsinkizurich.com

09.45 – 10.10  Mierta & Kurt Lazzarini Architekten

Vill genom sina projekt öppna ögonen för det landskap och den kultur som de befinner sig i. Inspirationen hämtas från den mångfacetterade topografin i den omgivande bergvärlden.

Läs mer här: lazzarinis.com

10.10 – 10.30  Kaffepaus

10.30 – 11.00  Silvia Gmür Reto Gmür

Med en lång rad komplexa sjukhus- och vårdbyggnader har Silvia Gmür etablerat en stark position inom en arkitektur inriktad på samhällets gemensamma byggnader.

Läs mer här: gmuerarch.ch

11.00 – 11.25  Schweiz och Norden – en jämförelse

Claes Caldenby i samtal med den schweiziske arkitekten Christoph Wieser om hur Schweiz och Norden kring 1930-talet låg nära varandra i synen på arkitektur och arkitekturens roll, och hur utvecklingen har tagit olika riktningar sedan dess.

11.30 – 12.15  Arkitekturen i samhällets tjänst

Dan Hallemar leder ett samtal med de tre kontoren och Christoph Wieser, om relationen till historien och vägen framåt. Vad kan vi lära av 1930? Hur förvaltar man arvet och hur förnyar man det?

12.15 – 13.20  Lunch

Mingel med förtäring och möjlighet att fortsätta diskussionen med arkitekterna på plats.

Evenemanget är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat – först till kvarn gäller!

Anmäl dig till Arkitekturdagen den 8 april här>>