Klubb 10TAL 10 maj: Poesins plats – om den nya svenska poesivågen

På tisdag den 10 maj framträder några av våra mest intressanta poeter och artister på Klubb 10TAL.

En ny poesivåg har träffat Sverige som är kraftfull, rolig och politisk. Det finns ett nyuppvaknat engagemang och självförtroende i den svenska samtidslyriken. Vi samlar poeterna Arazo Arif, Anna Axfors, Elis Burrau, Ann Jäderlund, Burcu Sahin, musikartisten Cherrie och Eva Runefelt som läser dikter ackompanjerade av Love Derwinger på piano. Klubb 10TAL presenterar alltid en debutant, den här gången är det Linnéa Sjödin! Välkomna till evenemanget »Poesins plats – om den nya svenska poesivågen« på Teater Brunnsgatan Fyra!

Kvällen är en release av 10TALs nya Poesins plats – ett rikt tidskriftsnummer som visar hur kreativt stark poesin är i flera generationer, inom olika texttyper och genrer. I ett särskilt block »Third Culture Kids« medverkar de just nu mycket aktuella RMH-artisterna Cherrie, Erik Lundin, Silvana Imam, Leslie Tay, Michel Dida och Adam Tensta med nyskrivna låttexter och personliga berättelser om platsen där texterna kommit till och hur de ser på relationen mellan text och musik.

Plats: Teater Brunnsgatan 4, Stockholm
Datum och tid: 10 maj kl 19.00
Inträde: 120 / 100 kr

Klubb 10TAL arran­ge­ras i sam­ar­bete med ABF Stockholm.

10TAL Evenemang stöds av Statens kul­tur­råd, Stockholms stad och Stockholms läns landsting.

Inlägget Klubb 10TAL 10 maj: Poesins plats – om den nya svenska poesivågen dök först upp på 10TAL.