Årets Stockholmsbyggnad utsedd

Årets Stockholmsbyggnad utsedd

På bilden: Mikael Stenqvist, Tham & Videgård Arkitekter, Roger Mogert, stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm, Sten Wetterblad, regiondirektör Akademiska Hus i Stockholm.

Årets Stockholmsbyggnad tilldelas i år Tham & Videgård Arkitekter för projektet Ny Arkitekturskola för KTH när priset delas ut för sjätte gången. Byggnaden, som med största sannolikhet kommer husera många blivande vinnare, kommenteras så här:

”Ett fint anpassat tillägg i en trång miljö där fasadens roströda cortenstål, med sin organiska form, ger ett både mjukt och uppkäftigt intryck. Ett generöst hus som får besökaren att känna sig såväl nyfiken som inbjuden.” 

arkitekturskolan_foto_ake-eson-lindman_6_lag

Foto: Åke E:son Lindman

Ytterligare bilder och information om övriga finalister finns här