Bang 1/2019: Kvinnorörelsen

Efter ett tufft 2018 vill vi i år att Bang ska ge motståndskraft och inspiration. Därför är temat för 2019 Motstånd. Vi kommer att ägna varje nummer åt en motståndsrörelse; kvinnorörelsen, arbetarrörelsen, hbtq-rörelsen och medborgarrättsrörelsen. Låt oss tillsammans hämta kraft från de som kommit före oss och inspireras till att föra kampen vidare!

8 mars till ära är temat för årets första nummer Kvinnorörelsen. Här kan du läsa texten ”Var glad – gå till angrepp” som handlar om 70-talets kvinnorörelse och hur de mobiliserade sig genom möten, lokalgrupper och studiecirklar.

Du kan också läsa ”Jin Jiad Azadi – Kvinnor Liv Frihet” om den kurdiska kvinnorörelsen och lära dig mer om Kimberlé Crenshaw, intersektionalitetens moder.

Här kan vi hämta kraft och inspiration från de som går före oss.

Nya numret är hemma hos prenumeranter, ute i butik och finns att köpa på Bangs 8 mars fest ikväll!

Stöd feministisk och antirasistisk journalistik genom att swisha till och/eller prenumerera på Bang!