ATR-festival och kongress 2020

ATR-festivalen

ATR har beslutat att flytta fram ATR-festivalen på grund av den rådande pandemisituationen. Planeringsarbetet för en festival i Västerås i hösten 2020 har satts igång och vi kommer, så snart vi vet mer, att gå ut med mer information.

ATR-kongressen 2020

Alla medlemmar hälsas varmt välkomna till ATR-kongressen den 21-24 maj. Kongressen genomförs på distans, vilket innebär att vi träffas på nätet via verktygen Zoom och VoteIT.

Som ombud behöver du vissa förutsättningar: Zoom och VoteIT fungerar bäst via en dator med bra bredbandsuppkoppling, samt hörlurar. Som ombud ska du även ha en fungerande e-postadress.

Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med instruktioner och om du behöver hjälp, eller känner dig osäker kring Zoom och VoteIT är du varmt välkommen att höra av dig till kansliet. 

Anmälan och fullmakt för kongressombud

Kom ihåg att anmäla ombud senast måndag den 18 maj. Observera att du måste skicka in en ny fullmakt, även om du skickat in en tidigare i år.

Hur kommer kongressen att gå till?

Mötesförhandlingarna genomförs vid två videomöten i Zoom, torsdag 21 maj, samt söndag 24 maj. Genom videomötet kommer mötespresidiet att leda mötet och guida er genom förhandlingarna och valen. Diskussioner och omröstningar genomförs med hjälp av mötessystemet VoteIT.

Datum och tider

18 maj kl 13.00 VoteIT öppnar. Dagordning/möteshandlingar tillgängliga

21 maj kl 10.00-12.00 Zoom-möte. Dagordningen gås igenom parallellt i VoteIT

21 maj kl 13.00 till 23 maj kl. 16.00 Förslag och diskussion sker på VoteIT

24 maj kl 10.00-12.00 Omröstning på VoteIT

24 maj kl 13.00-15.00 Avslutande möte på Zoom

Dagordning, möteshandlingar och årsredovisning

Ladda ner kongresshandlingarna här

Handlingarna kommer även att finnas tillgängliga i VoteIT.

Har du frågor, är du osäker? Kontakta

ATR:s ordförande Thomas Dahlberg

Telefon: 070-288 90 45

E-post: thomas@atr.nu

Eller skriv till medlem@atr.nu

Extra kongress i höst

Styrelsen hade förberett några propositioner till kongressen, men anser att dessa ska behandlas vid en extra kongress i höst där vi kan träffas i verkliga livet i Västerås. I skrivandets stund är inte datum för denna extra kongress klart. Vi återkommer så snabbt som möjligt när vi vet mer detaljer.

Frågor om den uppkomna situationen kan ställas till ATRs kansli
Mats Wenlöf, mats@atr.nu 021-470 41 61
Nitja Tapper, nitja@atr.nu 021-470 41 63

Kandidera till ett förtroendeuppdrag!

Kongressen är ATRs högsta beslutande organ, amatörteaterns egen riksdag. Det är på kongressen som du har extra god möjlighet att påverka vad riksförbundet ska göra. Här väljs också ledamöter till ATRs styrelse

Vill du kandidera? Inför ATRs kongress 2020 har valberedningen en digitaliserad kandideringsprocess. Du som är intresserad av att kandidera till ett förtroendeuppdrag inom ATR, fyll i detta formulär

För mer info om ATRs styrelse- och valberedningsarbete, titta här.

Vill du nominera någon annan? Be personen att fylla i formuläret! Eller mejla namn, det uppdrag du har i åtanke och personens e-postadress till valberedningen

Vid frågor, tveka inte att höra av dig till ATRs valberedning. Den består av:

Charly Wassberg Borbos, Stockholm (sammankallande); Linn Bergh, Sala; Magnus Draheim, Östersund; Ingvar Rimshult, Helsingborg; Marianne Lindgren, Kalix.

Du når oss på valberedningen@atr.nu